Blog

Baby’s en business – hoe ik mijn MBA haalde

Op 20 september 2017 startte ik met de tweejarige Executive MBA bij TIAS School for Business and Society. Ik was precies 40 weken zwanger van mijn oudste zoon Kai. Hij werd op 25 september geboren.

Dit is misschien een wat ongebruikelijke start van de opleiding, maar het eerste jaar verliep voorspoedig. De colleges van de TIAS professors inspireerden me en de interactie met mijn medestudenten misschien nog wel meer.

Van de collegebanken naar het ziekenhuisbed
Eenmaal mijn draai gevonden als moeder, ondernemer en student, zorgde het leven voor een paar flinke uitdagingen. In december 2018 werd mijn zakenpartner ernstig ziek. Hij bleek alvleesklierkanker te hebben. Van de ene op de andere dag viel hij uit. Een klein geluk: de tumor bleek operabel en er werden geen uitzaaiingen gevonden. Een traject met chemo volgde.

Ondertussen runde ik ons bedrijf, volgde colleges én verwachtte ik mijn tweede kindje. Dat was hard werken en niet altijd makkelijk, maar ik voelde me goed. Tot april 2019.

Vanwege een ernstige complicatie in de zwangerschap kwam ik bijna twee maanden in het ziekenhuis terecht. Het voelde alsof mijn leven tot stilstand kwam. Mijn zoon Ravi werd op 28 mei geboren, een maand te vroeg. Dankzij de betrokken en zeer deskundige specialisten van het Maastricht UMC+ zijn Ravi en ik gezond.

Afstand nemen
Eenmaal weer thuis heb ik een tijdje afstand genomen van alles. Het bedrijf, de MBA, dat kon allemaal wel wachten. Mezelf en mijn gezin op één zetten was veel belangrijker. Door rust te nemen, creëerde ik ruimte. Enerzijds om alles een plek te geven, maar het leverde me anderzijds ook veel nieuwe inzichten op. Die inzichten heb ik gebruikt om de Capstone af te ronden: het sluitstuk van de MBA. Rudy Moenaert was een fantastische coach en de samenwerking met Boris Heijnis leverde me nieuwe energie op.

Waar het echt om draait
Het is me ondanks alles gelukt om de MBA (with distinction!) af te ronden. Gisteren was de diploma uitreiking en ik mag mezelf nu Master of Business Administration noemen. Een titel waar ik trots op ben, maar als ik terug kijk op de afgelopen twee jaar heeft het leven mij veel belangrijkere dingen laten inzien dan wat ik ooit tijdens een opleiding had kunnen leren.

Ik ben erachter gekomen dat alles uiteindelijk om familie draait. Zonder de hulp van mijn man Dennis Meens en mijn zakenpartner Jeroen Kouwenberg (waar het trouwens goed mee gaat) had ik dit echt niet kunnen doen. Speciale dank voor jullie steun en motivatie! En dank aan mijn MBA vrienden Boris, Ronnie, Lisanne, Carolien, Sander en Cindy voor jullie liefdevolle support.

Plannen voor de toekomst
Ik heb ook geleerd dat je ongeacht de omstandigheden iets van het leven kunt maken. Ik gooi het ‘what doesn’t kill you makes you stronger’ cliché er gewoon in. Het leven is nu en dat besef geeft me veel energie. Energie die ik omzet in nieuwe plannen voor het bedrijf.

Het is tijd voor een frisse wind! Wat dat precies betekent? Daar kom ik snel op terug. Voor nu: op naar 2020!

Blog #11

Geschreven door: Steffie Hoeijmakers
Geschreven: 2019-12-11

© 2020 | mi68 waardecreatie & leiderschap
Created by