Leiderschapsprogramma

In dit programma draait alles om leiderschap en het tot stand brengen van excellente prestaties. Zit je vol ambitie en wil je betere resultaten boeken? Wil je krachtig leidinggeven vanuit wie je echt bent? Dan is dit programma iets voor jou. 

Je gaat jezelf als leider verder ontwikkelen, zodat je jouw persoonlijke doelen beter en sneller kunt bereiken. Je krijgt zowel praktische als wetenschappelijke tools in handen om ook je team op een hoog niveau te laten presteren. Je gaat actief werken aan je organisatie zodat je betere resultaten kunt behalen en uiteindelijk ook je klanten en andere stakeholders optimaal kunt bedienen. Door dit programma te volgen, heb je meer grip op je rol als leider en kun je jouw invloed en impact als leider vergroten.


1. Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor leiders die zichzelf verder willen ontwikkelen. Je bent ondernemer, DGA of directeur. Of je bent actief als manager, afdelingshoofd, teamleider of senior professional. Je hebt een sterke drive om je verder te ontwikkelen als leider en de impact op je organisatie te vergroten.  

Er zijn maximaal 8 deelnemers per groep en we zorgen ervoor dat er geen concurrenten van elkaar in het programma zitten. Het programma wordt toegespitst op enerzijds ondernemers, DGA’s en directeuren en anderzijds managers, afdelingshoofden, teamleiders en senior professionals. Op deze manier creëren we een vertrouwde omgeving waarin je kunt sparren met en leren van mensen met dezelfde ervaringen en vanuit hetzelfde functieniveau.


2. Hoe ziet het programma eruit?

Intakegesprek  

Voorafgaand aan het programma maak je twee wetenschappelijke assessments: een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en de High Potential Trait Indicator (HPTI). Op deze manier krijg je inzicht in hoe je communiceert, wat voor jou motivatoren zijn en hoe jij je opstelt onder druk, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw kwaliteiten optimaal benut kunnen worden om het succes van jezelf en je organisatie te maximaliseren. Daarnaast krijg je inzicht in je persoonskenmerken en in hoeverre deze aansluiten op een bepaalde rol of positie. 

In een persoonlijk intakegesprek bespreken we de resultaten van de PPA en de HPTI. Daarnaast nemen we jouw persoonlijke leerdoelen door. Op deze manier kun je optimaal begeleid worden gedurende het programma. Tijdens de 6 dagen krijg je theorie, afgewisseld met opdrachten en discussiemomenten met de andere deelnemers.

Dag 1 | Persoonlijke leiderschapsstijl ontwikkelen
Je maakt kennis met de andere leiders die deelnemen aan het programma. We bespreken de uitkomsten van de Persoonlijke Profiel Analyse en de High Potential Trait Indicator met elkaar. Vervolgens vertalen we dit naar je leiderschapsrol. Waar liggen je sterke en zwakke kanten? Hoe kun je jouw prestaties verbeteren?

Dag 2 | Strategie is het domein van de leider
Wat is de strategische koers van je organisatie? Waar liggen uitdagingen en kansen? Hoe kun je onderscheidend vermogen ontwikkelen? Tijdens deze dag ga je aan de slag met de strategie van je organisatie. Het ontwikkelen van een heldere visie, positionering en het opstellen van een merkambitie. Door je uitdagingen te delen met de andere deelnemers aan het programma leer je sneller tot nieuwe inzichten te komen, verruim je je blikveld en zie je welke keuzes andere leiders maken.

Dag 3 | Hoe bouw je een High Performance Organisatie?
Deze dag draait om de vijf universele factoren die nodig zijn om excellent te kunnen presteren. Als een organisatie gemiddeld een 8,5 of hoger scoort op deze factoren, dan presteert zij zowel financieel als op andere factoren beter dan branchegenoten.
Je gaat met deze methodiek aan de slag om je eigen organisatie en team te analyseren. Hoe kun je jouw organisatie inrichten? Welke factoren zijn aanwezig? Welke niet? Hoe kan ik hieraan werken en zorgen dat mijn organisatie (ook financieel) beter gaat presteren? 

Individuele training

De eerste helft van het leiderschapsprogramma zit erop. Je hebt je persoonlijke leiderschapsstijl verder ontwikkeld en een eerste vertaling gemaakt naar je organisatie. Nu is het zaak om aan de slag te gaan met de mensen in je organisatie. Daarvoor is het van belang inzicht te hebben in onder andere je emotionele intelligentie. Dit kan je leiderschapskwaliteiten sterk verbeteren.

Je maakt daarom twee wetenschappelijke assessments: de Trait Emotional Intelligence Questionnaire (TEIQue) en de General Intelligence Assessment (GIA). Je krijgt hierdoor inzicht in de mate waarin je in staat bent emoties te onderkennen, te benoemen en te managen. Zowel die van jezelf, als die van anderen. Ook krijg je inzicht in je leervermogen en een indicatie van de snelheid waarmee je informatie opneemt en je nieuwe taken eigen kunt maken. 

In een persoonlijk gesprek bespreken we de resultaten van de TEIQue en de GIA. Daarnaast bespreken we de uitdagingen van dat moment in jouw organisatie. Nu ben je klaar om het tweede gedeelte van het programma te volgen.

Dag 4 | De waarde van (emotionele) intelligentie in leiderschap
We bespreken de uitkomsten van de TEIQue en de GIA met elkaar. Vervolgens vertalen we dit naar je leiderschapsrol en de uitdagingen in jouw organisatie. Hoe is je team samengesteld? Hoe kun je ervoor zorgen dat je mensen meebewegen in de koers die jij voor de organisatie hebt uitgestippeld? Hoe kun je de juiste snaar raken, zodat mensen in je organisatie geïnspireerd zijn en zich gesterkt voelen in tijden van onzekerheid en bij veranderingen?

Dag 5 | Duurzaam presteren
Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerde medewerkers hebt, die duurzaam hoog presteren en hoge resultaten bereiken? We kijken naar aspecten die ervoor zorgen dat je de aanwezige energie en talenten van je medewerkers ook op lange termijn optimaal kunt benutten. Het gaat niet om het managen zelf, maar om het ontwikkelen van talenten. Je leert hoe je een duurzaam winnend team kunt creëren. 

Dag 6 | Organisatie in het grote geheel en meesterlijk organiseren
Tijdens de laatste dag van het programma krijg je enkele modellen en managementconcepten die je helpen om al het geleerde in de praktijk te kunnen brengen en je organisatie te verbeteren en te vernieuwen. Vervolgens maken we de vertaling naar buiten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik nieuwe klanten kan werven, de juiste klanten aan me kan binden en kan behouden?

3. Kosten

Het leiderschapsprogramma kost 5.400 euro (excl. btw). Deze prijs is incl. lesmateriaal, assessments en versnaperingen.

4. Praktische informatie

Het leiderschapsprogramma duurt 6 maanden waarbij je elke maand 1 dag training hebt. Elke dag is van 9:00 tot 18:00 uur. Inclusief een uitgebreide lunch, koffie/thee en drankjes gedurende de dag.

Op 3 van de 6 dagen is er aansluitend aan de dag een diner waarbij ook een aansprekende ondernemer aan de tand wordt gevoeld. Deze dagen duren van 9:00 tot 21:00 uur (training duurt slechts tot 18.00 uur).

Dag 1* | Donderdag 24 mei 2018 | 9:00 – 21:00 uur of vrijdag 25 mei 2018 | 9:00 – 18:00 uur
Dag 2* | Vrijdag 22 juni 2018 | 9:00 – 18:00 uur of donderdag 21 juni 2018 | 9:00 – 21:00 uur
Dag 3* | Donderdag 12 juli 2018 | 9:00 – 21:00 uur of vrijdag 13 juli 2018 | 9:00 – 18:00 uur
Dag 4* | Vrijdag 21 september 2018 | 9:00 – 18:00 uur of donderdag 20 sept 2018 | 9:00 – 21:00 uur
Dag 5* | Vrijdag 19 oktober 2018 | 9:00 – 18:00 uur of donderdag 18 okt 2018 | 9:00 – 21:00 uur
Dag 6* | Donderdag 15 november 2018 | 9:00 – 21:00 uur of vrijdag 16 nov 2018 | 9:00 – 18:00 uur

*dag is afhankelijk van de groep waar de deelnemer toe behoort. Zie punt 1 voor meer informatie.

De datum waarop de persoonlijke intake en de individuele assessments worden besproken, wordt met de deelnemer persoonlijk afgestemd. 
Locatie wordt later bekendgemaakt. Dit zal in elk geval in de regio Venlo zijn.

€ 5.400,-
© 2024 | mi68 waardecreatie & leiderschap
Created by